Kickstarta hösten som egenföretagare

Postat av micaela | 26 augusti 2016 | Driva Eget

Therese som driver Perfectly Balanced by Therese blir man alltid peppad av!

Jag är laddad inför denna höst och tror att mycket spännande kommer att hända framöver. För att komma igång och få en kickstart på hösten tänkte jag att en kickoff vore trevligt, sådant som man hör att företag åker iväg på. Man tar med sig alla medarbetarna och gör någon form av aktivitet. Det tänkte jag att Angerheim Content Marketing kunde göra. Sedan kom jag ju på, det är ju bara jag i detta företaget. Då blev det inte alls lika lockande med en kickoff, inte helt själv. Nej, jag fick komma på andra lösningar för att komma igång. Jag hoppas dock ändå på att kunna planera in något liknande tillsammans med några frilanskollegor fram över. Att komma iväg någon dag och hitta på något tillsammans, vi som annars arbetar mycket ensamma.

Det som jag gjort istället är att fylla min kalender med spännande möten under dessa uppstartsveckorna i augusti. Här är tips på vad du kan göra för att boosta dig själv med motivation, inspiration och lust att sätta igång arbetet och vardagen på högvarv igen. Det viktiga är, omge dig bara med människor som ger dig positiv energi! Den negativa energin kan vi vara utan.

  • Se vilka likasinnade människor som du har runt om kring dig och fråga dessa om de vill ta en lunch. Fundera över vilka som arbetar på liknade sätt eller inom samma bransch. Människor som du träffat via ditt arbete har du troligtvis en del gemensamt med. Man kan då diskutera vad som kommer att hända och vad man vill ska hända i sitt arbetsliv under hösten för att få nya idéer, tips och tankar.
  • Gå på uppstyrda nätverk och event där det finns andra inspirerande människor. Man vet aldrig vem man träffar i vimlet och vad det kan leda till. Det kan vara både stora och små företag, drivna privatpersoner och kommunen som anordnar olika träffar. Håll utkik i den stad!
  • Finns det någon person som du yrkesmässigt ser upp till eller är nyfiken att veta mer om? Hör av dig och fråga om ni ska ta en lunch! Jag tror att detta oftast är uppskattat från båda håll. Att får träffa människor om är intresserad av det man gör, som tycker att man gör ett bra jobb som man kan inspirera blir väl alla glada av?

Dessa sätt har fungerat för mig när det gäller att kickstarta hösten eftersom det ger mig energi och inspiration!